Producteigenschappen Wind Boom

 1. Wat zijn de technische attributen van de Wind Boom?

De Wind Boom® is een electrisch productiesysteem, op een boom geinspireerd en gebaseerd op kleine windturbines met een verticale as die Aeroleaf® worden genoemd. Deze innovatie vangt alle soorten wind, zowel turbulente als luminaire stromingen.

Afmetingen
Totale hoogte van een Wind Tree 9,8 meter
Hoogte van de stam 3,5 meter
Diameter van een Wind Tree 7,8 meter
Totaal gewicht (exclusief de fundering) 2700 kg
Aantal Aeroleafs 54
Hoogte van de Aeroleafs 1,0 meter

De Wind Boom is een stalen structuur (stam en vertakkingen) waarop 54 Aeroleaf® worden geinstalleerd. De Aeroleaf werken onafhankelijk van elkaar, hetgeen de productie van windenergie en het onderhoud vergemakkelijkt omdat iedere turbine afzonderlijk kan worden gemonitored zonder de algehele productie te stoppen en zonder risico (gebruikmakend van laagspanning van 48V).

Elke Aeroleaf is gemaakt van een synchrone generator met permanente magneten. De generatoren zijn ontwikkeld door leverancier New World Wind en hebben een stator (koperen wikkel verbonden aan een electronische printplaat) en een rotor gemaakt van twee platen voor de magneten. Eenvoudigweg geinitieerd door de rotatie van de bladen, zonder tandwielen of riemaandrijvingen, creeren de magneten een magnetisch veld, en genereren daarmee spanning en wisselstroom. Om het vermogen van alle Aeroleafs bij elkaar brengen, wordt geswitched naar gelijkstroom voordat de uiteindelijke wisselstroom wordt gegenereerd.

Dankzij de electonische printplaat die ontwikkeld is door New World Wind, wordt de productie van stroom geoptimaliseerd ten opzichte van de windsnelheid. De microcontroller op iedere Aeroleaf garandeert een optimale regulering van het system. Iedere tien miliseconden wordt een berekening uitgevoerd op basis van de Aeroleaf rotatiesnelheid speed en wordt een voltage/stroom instructie verstuurd om het maximum aan windenergie te genereren.

Schematisch overzicht van de electrische installatie

New World Wind lever teen electrische kast die compliant is met de electrische standaarden in Europa.

De electrische kast bestaat uit:

 • Een batterij, die de electriciteitsproductie tijdelijk reguleert om piekbelasting te voorkomen voor de korte termijn. Het is niet voor opslag.
 • De uninterruptible power supply (UPS) wordt direct verbonden met het locale netwerk en levert spanning aan de ontvangende installatie.
 • Alle veiligheids systemen die vereist zijn voor de verbinding aan het locale netwerk (zekeringen, schakelkast, bliksemafleider en werkschakelaar). Op deze wijze kan de electrische kast op veilige manier worden verbonden met het locale netwerk. New World Wind levert een electrische kast die compliant is met de electrische standaarden in Europa.

Wat is het rendement van de Wind Boom in het genereren van duurzame energie?

Dankzij de lage startgrens van de windsnelheid van < 2 m/s (versus 4 à 5 m/s voor traditionele windmolens), produceert de Wind Boom® al energie bij een briesje wind en kan daarmee over het algemeel circa 300 dagen per jaar energie produceren (versus 120 tot 140 dagen voor traditionele windmolens). En dank zij het grote aantal blader-turbines in parallel, genereert de Wind Boom 5400 W aan nominaal vermogen om stroom te leveren.

De jaarlijkse productie van een Wind Boom komt overeen met:

 • 15 straatlantaarns (100 Watts LED)
 • De verlichting van een parkeerplaats met circa 70 auto’s
 • 16.000 km voor een electrische auto
 1. Wat zijn de voordelen van een Wind Boom?
 • Duurzaam imago: Met de Wind Boom® loop je voorop in de energietransitie en maak je de omgeving mooier en duurzamer.
 • Esthetisch: De Wind Boom is een kunstobject die door zijn innovatieve schoonheid een eye catcher is.
 • Symbool: de Wind Boom staat symbool voor de Parijse klimaatovereenkomst – tijdens de klimaatconferentie in Parijs stond de Wind Boom daadwerkelijk voor de deur.
 • Bijdrage aan energietransitie: De Wind Boom genereert duurzame energie waarmee jaarlijks circa 850 steenkool of 41 jerrycans
 • Innovatief: Ontworpen om de kleinste briesjes wind te gebruiken voor energie opwekking, zoals turbulente windstromingen rond gebouwen in een stedelijke omgeving.
 • Relevant: De Wind Boom kan dicht bij gebouwen worden geplaatst.
 • Prestatie: Een lage startgrens van de windsnelheid dichtbij de 0 m/s, zorgt voor een energieproductie van circa 300 dagen per jaar.
 • Intelligent: An onboard electronic control in each sheet to extract at every moment the maximum energy of the wind
 • Eenvoudig: Een mechanisch en electrisch plug & play assembly allows the Aeroleafs to be changed safely (low voltage) and without stopping production.
 • Betrouwbaar: Robuust mechanisme, zonder tandwielen of riemaandrijvingen, voor een langere levensduur.
 • Geruisloos: direct aangestuurde micro-turbines met vertikale as maken geen mechanische geluid (hetgeen de acceptatie verhoogd).
 • Levensduur: Ontworpen voor een minimum van 15 jaar met een minimum aan onderhoud.
 1. Welke extra opties worden met de Wind Boom geleverd?

Optionele extra’s:

 • Charge – USBench®

Een design bank rond de Wind Boom met in de stam van de boom USB aansluitingen om je telefoon, tablet of mobile device op te laden. En relax terwijl de batterijen worden opgeladen. Meerdere design banken worden geleverd om aan te sluiten bij verschillende architectuur stijlen.

 • Secure & Beautify – LED

Een “donkere” omgeving verlichten met LED verlichting aan het einde van de takken van de Wind Tree. Daarmee wordt de Wind Tree fraai verlicht en tegelijk ontstaat daarmee een veilige omgeving. ‘Beautify’ jouw omgeving met de economische LED verlichting die de schoonheid van het ontwerp van de Wind Tree benadrukt.

 • Move – Charging Terminal

Laad je electrische voertuigen op (fietsen, scooters, auto’s,…) met windenergie van de Wind Tree 24 uur per dag. De Wind Tree vormt het hart van de electrische mobiliteit als een gedeeltelijke of totale duurzame energiebron.

Optionele kleuren voor de Aeroleafs®:

Wat kost een Wind Boom?

De kosten van een Wind Boom zijn A + B + C + D + E.

A.  Verkoop prijs: vanaf € 45.900,= exclusief BTW (exclusief transport en installatie) voor een Wind Boom met een vermogen van 5.4 kW, hoogte 9,8 m, diameter 7,8 m, gewicht 2700 kg, 54 Aeroleafs® met de originele groene kleuren.
In Nederland zijn diverse subsidiemogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van de locatie.

De leverancier NewWorldWind ontwikkelt een kleinere, goedkopere Wind Boom. Laat het weten indien je geinteresseerd bent, dan sturen we informatie zodra deze versie op de markt komt.

Extra opties:

 1. Charge – USBench® – Een design bank rond de Wind Boom met in de stam van de boom USB aansluitingen. Meerdere design banken worden geleverd om aan te sluiten bij verschillende architectuur stijlen – prijs op aanvraag;
 2. Secure & Beautify – LED verlichting aan het einde van de taken van de Wind Boom – prijs op aanvraag;
 3. Move – Charging Terminal for recharging your electric vehicles – prijs op aanvraag;
 4. Andere kleuren dan de standaard groene Aeroleafs® – prijs op aanvraag.

B.  Transportkosten vanaf de fabriek te Saint Dizier in Frankrijk (3 uur ten oosten van Parijs)

 1. Optie 1: Indien uitgevoerd door het team van leverancier NewWorldWind: € 1800,= indien de totale afstand minder dan 500 km is, of € 2250,= indien de totale afstand meer dan 500 km is;
 2. Optie 2: Zelf te organiseren.

C.  Installatiekosten

 1. Optie 1: Indien uitgevoerd door het team van leverancier NewWorldWind: € 5500,= indien de totale afstand van St. Dizier minder dan 500 km is, of € 6500,= indien de totale afstand meer dan 500 km is;
 2. Optie 2: Zelf installeren onder technische assistentie van leverancier NewWorldWind – prijs op aanvraag;
 3. Optie 3: Volledig zelf te organiseren.

D.  Kosten voor de fundering op de locatie waar de Wind Tree wordt geplaatst.

E.  Onderhoudskosten worden ingeschat op circa Euro 2000,= per jaar.

 

Terug naar de windboom