Hoe het begon

In Nederland zijn we jaren lang verwend geweest door ons eigen aardgas. Ook met olieproducten hebben we veel geld verdiend. Niet zo heel lang geleden heeft de overheid zelfs nog goedkeuring gegeven voor de bouw van nieuwe kolencentrales. Het buitenland heeft ondertussen niet stilgezeten en heeft zich ontwikkeld in zonne- en windenergie. En nu gaan we in Nederland ook om, wakker geschud door de Groningers en door het Parijse klimaatakkoord.

Via social media zagen we tijdens de kerst plaatjes van esthetisch-mooie producten voorbij komen,

zoals de Wind Boom, die mij zeer aanspreken vanuit mijn milieubewuste opvoeding. In een brainstorm met Niek en Wessel, onze 2 oudste zonen, kwamen we op het idee om deze mooie, innovatieve producten in Nederland op de markt te brengen. Niek en Wessel werden ook enthousiast om een eigen bedrijf te starten, en zo zijn we naar de Kamer van Koophandel gegaan om ons met Aesthenergy (esthetisch-mooie duurzame energie) in te schrijven en zijn we niet lang daarna naar Parijs gereden om de Eiffeltoren te zien en het eerste contract met de leverancier van de Wind Boom te tekenen.

Een half jaar later is er veel veranderd in Nederland. Heel veel Nederlanders willen van het aardgas af. Maar hoe doe je dat? We zijn gaan zoeken naar mooie, duurzame oplossingen om mensen te helpen van het aardgas af te gaan. Tot onze positieve verrassing zijn in ons eigen, innovatieve land al veel mooie producten uitontwikkeld die je nu al kunt gebruiken. Denk hierbij aan infrarood warmtepanelen om je huis duurzaam en behaaglijk te verwarmen met nano-technologie waardoor deze fotolijsten en spiegels nog energie-zuiniger zijn. Of een circulaire douche waarmee je lekker lang kunt douchen en toch veel water en energie bespaart. Of zonnecel dakpannen voor diegenen die zonnepanelen niet mooi vinden. We helpen graag de koplopers in de energietransitie die hun woning nog mooier en duurzamer willen maken en ondertussen ook nog kosten besparen.

Ik krijg wel eens de vraag hoe ik vanuit een succesvolle carrière als HR directeur terecht ben gekomen in een eigen bedrijf in de duurzame energie? Toch wel een drastische ‘step change’. Dat ligt minder ver uit elkaar dan je denkt. In de afgelopen jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met organisatie- en cultuurontwikkeling. In dergelijke veranderprocessen richt je je op ‘first movers’ uit alle lagen van de organisatie, om met hen samen de verandering te ontwerpen en in gang te brengen. De energietransitie waar we ons met het bedrijf Aesthenergy op richten is een van de grootste cultuurveranderingen in Nederland van de afgelopen tijd. We werken samen met ‘innovators’ en ondersteunen ‘early adopters’ die we verleiden met mooie, duurzame producten die kosten besparen. Daarmee komen ook zij in beweging om de eerste stappen te zetten om Nederland aardgasvrij te maken. Vervolgens verleiden we gezamenlijk de overgrote meerderheid van Nederlander om mee te gaan doen en daarmee versnellen we de energietransitie om onze klimaatdoelen op tijd te gaan halen met als eind doel Nederland mooier en duurzamer te maken.

Laat jij je ook verleiden door de schoonheid van duurzame energie, en maak je Nederland samen met ons mooier en duurzamer!

Piet-Hein

Wie zijn wij

Wij zijn Niek, Piet-Hein en Wessel met een ondernemende drive om met elkaar Nederland mooi en duurzaam te maken.

Dit doen we met esthetisch-mooie, duurzame producten met grote aantrekkingskracht.

Niek Speel
Niek SpeelStrategie & Online Marketing
info@aesthenergy.com
Piet-Hein Speel
Piet-Hein SpeelManaging Partner
piet-hein.speel@aesthenergy.com
Wessel Speel
Wessel SpeelFinance & Marketing
info@aesthenergy.com

Hoe werken wij

Ons proces is transparant. We zijn open en eerlijk.

We respecteren andere bedrijven en partneren om synergieen te realiseren. Wat we beloven, dat krijg je ook.

We zijn pragmatisch en leveren concurerende prijzen. Je bespaart tijd wanneer je met Aesthernergy samen werkt.

Missie & visie

Onze ambitie is om Nederland mooier en duurzamer te maken in samenwerking met particulieren, bedrijven en overheden.

We laten pioniers in de energietransitie zien dat duurzame oplossingen ook mooi kunnen zijn.

Ons doel is om de energietransitie te versnellen door deze esthetisch-mooie oplossingen snel en makkelijk beschikbaar te stellen.

Dit leidt tot de synergie: Aesthetic + Energy = Aesthenergy

Partner

Robert Vreeken, We Connect You

Partner

Ralph, Klusteam Gouda

Deel jouw ervaring!

Heb je een idee voor een nieuwe oplossing?

Heb je interesse in één van onze producten?

Neem Contact Op!